torsdag 21 februari 2013

Amazonas

Efter den förfärliga Machu Picchu-turen åkte vi tillbaka till Cuzco och stannade kvar där i ett par nätter. Sedan tog vi ett flyg till Iquitos för att åka ut till amazonas i några dagar. Från berg i upp till 4000 möh till varmt och fuktigt klimat mitt i djungeln. Man brukar säga att Peru har allt: kusten, bergen och djungeln.

Vi anlitade en guide och åkte ut i djungeln i 3 dagar och två nätter (de andra stannade en extra natt). Det var bara vi "Oslo-gänget", en kille från Tyskland och en från England.
Första natten sov vi i ett camp och andra natten mitt ute i djungeln i en hängmatta. Myggen och regnet tog kol på oss men det var en upplevelse utöver det vanliga. Kändes lite som Robinson när vi byggde ett regnskydd av palmlöv.
Vi var ute på både dag och nattvandringar för att möjligens kunna få se några djur. Det blev dock inte så mycket mer än ett par grodor, rosa delfiner, spindlar, ormar, apor och en sengångare. Vi var ute och fiskade pirajor, men fick bara kattfisk på kroken. Och så har vi åkt båt, massa båt. Och badat i floden förstås!

Idag tog jag och Hanna flyget till Lima. Den sista veckan av vår resa ska vi bara ta det lugnt, bada, surfa, shoppa, yoga, ta lite massage och behandlingar, äta gott och bara njuta av den sista stunden här.




















1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! Ser ut som att du fått lite färg på näsan och en liten kulmage också kanske. Ingen fara den försvinner i Påsk,skidspåret väntar ska bli roligt att åka ifrån dig.(kommer du ihåg när du högg staven i min vad på kyrkspåret,då var du för bannad! Påskäggen väntar! Farsi